Wat is Snapchat en hoe werkt het?

Snapchat. Je maakt een gekke foto van jezelf of je omgeving en stuurt deze direct door naar een aantal vrienden.

Snapchat is een momentopname 

Snapchat is een app waarin je grappige foto’s en video’s makkelijk kunt versturen naar vrienden.
Snapchat zorgt ervoor dat foto’s momentopnames zijn en ze blijven ook een momentopname. De foto waar je zo’n gekke bek trekt kan toch lekker om gelachen worden door jou en je vrienden, maar zal niet langer dan 10 seconden zichtbaar zijn. Dit voorkomt confrontaties in de toekomst en zorgt ervoor dat je zorgeloos in het nu kunt leven.

Snapchat is een gratis app! 

Je kunt Snapchat gratis downloaden op zowel Android als iPhone. Zodra je de app opent wordt de camera van je telefoon ingeschakeld. Het is de bedoeling dat je een foto maakt (hier eventueel tekst en een zelf gemaakte tekening aan toevoegt) en dan instelt hoe lang de foto beschikbaar zal zijn voor de ontvanger. En hier zit het geheim van Snapchat, je kunt namelijk kiezen tussen 1 en 10 seconden, langer dan dit is niet mogelijk.

Screenshot melding.. 

De ontvanger van je plaatje heeft maar heel kort de tijd heeft om het te bekijken, daarna wordt de foto verwijderd en kan deze ook niet meer teruggehaald worden.
Het idee is dus dat foto’s veranderen in een soort van visuele vorm van een berichtje.

De slimmeriken onder zullen natuurlijk meteen zeggen dat je simpelweg een screenshot kunt maken van een foto voordat deze wordt verwijderd. Dit is inderdaad mogelijk, maar de app zal dan direct aan degene die het bericht heeft verstuurd melden dat er een screenshot is gemaakt.

Heel leuke App die Snapchat!!

Reacties op dit artikel!

Reageer op dit artikel

Uw naam (vereist)

Uw E-mail adres (vereist)

Website

Extra reacties (vereist)

Hou me op de hoogte
Uw waardering:
 
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
http://www.zinix.be/uploads/folio/id13/Snapchat.jpg