Uw website beveiligen met HTTPS?

Beveilig uw website met een SSL certificaat, voor een webshop is dit zelfs een noodzaak.

Wat is een SSL verbinding?

Een SSL-verbinding is een gecodeerde verbinding tussen de server en bezoeker. Een SSL-verbinding kunt u eenvoudig herkennen aan de url (https://domein.be). Daarnaast geeft een goede browser ook aan dat de lijn beveiligd is door middel van een klein slotje achter de URL of een groene balk. 

Waarom SSL?

De gegevensstroom tussen de server en bezoeker is heel makkelijk uit te lezen met zogenaamde netwerk sniffers. In groot bedrijf, waarbij iedereen op hetzelfde netwerk zit, kun je met een sniffer enorm veel data binnen halen en daar vervolgens vertrouwelijke informatie uit aflezen. Wachtwoorden zijn op deze manier bijvoorbeeld heel makkelijk te achterhalen. Om dat enorme (!) beveiligingsrisico op te vangen, kan men het beste een SSL-verbinding gebruiken. Dan worden deze gegevens namelijk gecodeerd verzonden en kan een afluisteraar hier niets mee, tenzij hij de beveiliging kan kraken. SSL is min of meer verplicht gesteld in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Men moet immers de informatie via een beveiligde verbinding versturen en SSL is de enige die breed wordt gebruikt. Boetes van het niet naleven kunnen oplopen tot 4500 euro. 

Wat heb ik nodig voor SSL?

Allereerst heeft u een dedicated IP adres nodig,
Daarnaast dient u een SSL-certificaat aan te vragen. Deze SSL-certificaten worden door verschillende bedrijven uitgegeven. Sterker nog: u kunt ook uw eigen SSL-certificaat uitgeven! Dit laatste is helaas niet echt een handige optie, omdat geen enkele webbrowser het certificaat zal (h)erkennen. Enkele wel geaccepteerde uitgevers zijn: Comodo, Thawte, GeoTrust en VeriSign.

Zinix Creative Media is een Comodo partner en wij voorzien dus Comodo SSL certificaten.
Dit kunnen singeldomein, multidomein of Extended Validation SSL.

Neem contact met ons om uw SSL te installeren op uw hosting account.

 

Reacties op dit artikel!

Reageer op dit artikel

Uw naam (vereist)

Uw E-mail adres (vereist)

Website

Extra reacties (vereist)

Hou me op de hoogte
Uw waardering:
 
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
http://www.zinix.be/uploads/folio/id15/sslcertificaten.jpg