Uw CMS update en onderhouden

Een van de belangrijkste redenen om tijdig uw cms te updaten of te upgraden is de beveiliging van uw eigen website.

Wanneer uw website is opgebouwd met een achterliggend CMS (content management systeem) voor uw website dan zal deze van tijd tot tijd moeten geupgrade worden naar een nieuwste versie.

Het belang van tijdig updaten

Een van de belangrijkste redenen om tijdig het CMS te updaten of te upgraden is de beveiliging van uw eigen website. Vaak bevat een update of upgrade namelijk ook wijzigingen met betrekking tot de veiligheid van uw website. Wanneer een CMS erg populair is wordt het voor kwaadwillenden steeds interessanter om een beveiligingslek te vinden voor dat systeem. Dergelijke lekken worden na verloop van tijd vaak online gepubliceerd met als gevolg dat websites die dit lek bevatten eenvoudig te hacken zijn. Ontwikkelaars van een CMS springen hier doorgaans snel op in met een beveiligings update. 

Een andere goede reden voor het blijven updaten is nieuwe functionaliteit en techniek. De ontwikkelingen op internet staan tenslotte niet stil. Door altijd gebruik te maken van de nieuwste versie van uw CMS heeft u altijd beschikking over de meest moderne technieken op bijvoorbeeld het gebied van SEO en gebruikersgemak. Een website die goed te vinden en door uw doelgroep goed te gebruiken is werkt alleen maar in uw voordeel.

Het is een noodzakkelijke inverstering

Afhankelijk van de grootte van uw website en de omvang van de database kan het maken van de backup en het uitrollen van de update wat tijd kosten. Dit kunt u het beste zien als een investering. Het herstellen van schade na een eventuele hack gaat naar alle waarschijnlijkheid aanzienlijk meer tijd kosten. Zeker wanneer u geen backup heeft van uw website voordat deze beschadigd geraakt is.

Laat je website motor onderhouden 

Net zo als bij een wagen is het ook bij een website van belang dat deze van tijd tot tijd onderhouden wordt. Niet enkel het hart van de website (het CMS), maar ook de plugins en modules hebben op regelmatige basis een update nodig.

Zinix Creative Media voert upgades en updates van CMS systemen en add-on files, plugins en modules steeds uit na het volledig backuppen van zowel de hosting data als de database data.
Na het update wordt de site ook uitvoerig getest, zodat alle functionaliteiten weer beschikbaar zijn als voorheen. 

Reacties op dit artikel!

Reageer op dit artikel

Uw naam (vereist)

Uw E-mail adres (vereist)

Website

Extra reacties (vereist)

Hou me op de hoogte
Uw waardering:
 
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
http://www.zinix.be/uploads/folio/id9/CMS-upgrades.jpg